Nieuwtjes
 • JVK 2017 28/29 oktober! (Herfstvakantie)

  JVK 2017 28/29 oktober! (Herfstvakantie)

    Altijd al willen weten hoe het in het oude Rome was?  Op zaterdag 28 en zondag 29 oktober zal het terrein van de EOS/ …
 • Ouder & Kind Weekend 2017!

  Ouder & Kind Weekend 2017!

  17 & 18 Juni vindt het jaarlijkse Ouder Kind Weekend plaats. In verband met het 80-jarige jubileum van de groep is het hele gezin uitgenodigd! …
 • Jubileum 13 mei 2017: Laatste inschrijving!!!

  Jubileum 13 mei 2017: Laatste inschrijving!!!

  Aanstaande zaterdag viert EOS/St Hubertus haar 80-jarig jubileum tijdens de reünie! Van 14u tot 23u zijn er tal van activiteiten en is er de mogelijkheid …
 • Rabobank clubkas campagne 2017

  Rabobank clubkas campagne 2017

  Ook dit jaar doen wij weer mee aan de Rabobank Clubkas Campagne.  Steunt u ons ook dit jaar weer?
 • Jantje Beton 2017

  Jantje Beton 2017

  Geef tijdens de collecte van 2017! Van 13 t/m 25 februari 2017 is de Jantje Beton Collecteweek. Doordat onze groep meedoet, halen wij geld op voor extra speelmogelijkheden voor …
Scouting EOS/St.Hubertus
Scout worden

Kabouters

Iedere week iets nieuws, geks, spannends, uitdagends, en avontuurlijks beleven: dat is Scouting voor meisjes van 7 tot 11 jaar.

0006

Meisjes van deze leeftijd worden bij ons kabouters genoemd. Kabouters spelen in het Bambilië-thema. In het land Bambilië reizen de kabouters langs de verschillende dorpjes waar ze de spannendste avonturen beleven. Dit doen ze door samen met andere kabouters in volkjes te spelen.

De leiders van de kabouters hebben namen die uit Bambilië komen. Er is er eentje die Flienouk heet, er zijn ook Filius en Knorbin. Allemaal hebben ze hun eigen talenten en bovendien een goede opleiding. Ze volgen trainingen en cursussen. Ze helpen de volkjes en begeleiden de kabouters door het fantasieland.

“Maar waar ligt dan Bambilië,” zul je vragen. Tja, als je er echt graag naar toe wilt, dan kom je er vanzelf! Bij Snorrega ga je de grens over. Een reis vol avontuur begint. In Wamshaven wonen de vissers. Ze kunnen heel goed knopen leggen. Dat komt omdat ze hun eigen netten maken. Er is nog veel meer te ontdekken in Bambilië … de muziektent in Keverkapelle, raadsels in Miegenum en het kasteel in Driemstein. Ga mee op ontdekkingsreis in het Drasmoeras, de Ruige Verten of de Onbekende Heuvels.

De kabouters komen iedere zaterdag samen in ons clubgebouw aan Zuiderparklaan 16, in Terneuzen. Ze beginnen om 14.00 uur en eindigen om 16.00 uur. Heb jij ook zin om met ons mee te komen doen, kijk dan snel op onze scout worden pagina!