Nieuwtjes
 • JVK 2017 28/29 oktober! (Herfstvakantie)

  JVK 2017 28/29 oktober! (Herfstvakantie)

    Altijd al willen weten hoe het in het oude Rome was?  Op zaterdag 28 en zondag 29 oktober zal het terrein van de EOS/ …
 • Ouder & Kind Weekend 2017!

  Ouder & Kind Weekend 2017!

  17 & 18 Juni vindt het jaarlijkse Ouder Kind Weekend plaats. In verband met het 80-jarige jubileum van de groep is het hele gezin uitgenodigd! …
 • Jubileum 13 mei 2017: Laatste inschrijving!!!

  Jubileum 13 mei 2017: Laatste inschrijving!!!

  Aanstaande zaterdag viert EOS/St Hubertus haar 80-jarig jubileum tijdens de reünie! Van 14u tot 23u zijn er tal van activiteiten en is er de mogelijkheid …
 • Rabobank clubkas campagne 2017

  Rabobank clubkas campagne 2017

  Ook dit jaar doen wij weer mee aan de Rabobank Clubkas Campagne.  Steunt u ons ook dit jaar weer?
 • Jantje Beton 2017

  Jantje Beton 2017

  Geef tijdens de collecte van 2017! Van 13 t/m 25 februari 2017 is de Jantje Beton Collecteweek. Doordat onze groep meedoet, halen wij geld op voor extra speelmogelijkheden voor …
Scouting EOS/St.Hubertus
Scout worden

Sherpa’s

Ben jij een meisje tussen de 14 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan Sherpa! De sherpa’s organiseren hun eigen activiteiten zoals een kamp in Luxemburg, creatief zijn met chocolade of zeilen in Zeeland.

0005

Sherpa’s organiseren hun eigen activiteiten en maken hun eigen programma. Je krijgt als sherpa veel ruimte om eigen verantwoordelijkheid te nemen. Ook buitenlandse reizen en internationale evenementen kunnen deel uitmaken van het programma.

Plannen maken is één. Samen plannen uitvoeren is twee. Het vraagt organisatietalent. Je moet ervoor praten en luisteren, en besluiten nemen. Maar organiseren valt te leren. Want sherpa ben je gelukkig niet in je eentje. De taken worden verdeeld. Ieder speelt z’n eigen rol in het team. Alle taken die er zijn bij het voorbereiden en uitvoeren van een activiteit komen aan bod.

Avontuur is het onbekende verkennen. Daar ligt de grootste uitdaging. Bij de sherpa’s krijg je de ruimte om je eigen talenten te ontwikkelen. Kansen genoeg. Het is aan jou om ze te benutten. Zoals gezegd, sherpa ben je niet in je eentje. Je zou wel eens dikke vriendinnen kunnen worden. Samen uit, samen thuis. Samen plannen maken, samen de handen uit de mouwen steken. Samen feesten, samen opruimen.

Sherpa’s zijn oud en wijs genoeg. Leiding heb je niet meer nodig. Begeleiding kan nog wel handig zijn. Van begeleiders mag je dus best wat verwachten. Niet dat ze je bezighouden. Geen voorgekookte activiteiten. Wel dat ze je net dat laatste zetje geven. Dat ze je een goeie reden geven om uit je luie stoel te komen. En een beetje hulp als het plan dreigt te stranden. Een goeie begeleider staat niet aan de kant uit z’n neus te eten, maar doet actief mee.

De sherpa’s komen iedere zaterdag samen in ons clubgebouw aan Zuiderparklaan 16, in Terneuzen. Ze beginnen om 14.00 uur en eindigen om 16.30 uur. Heb jij ook zin om met ons mee te komen doen, kijk dan snel op onze scout worden pagina!