Nieuwtjes
 • JVK 2017 28/29 oktober! (Herfstvakantie)

  JVK 2017 28/29 oktober! (Herfstvakantie)

    Altijd al willen weten hoe het in het oude Rome was?  Op zaterdag 28 en zondag 29 oktober zal het terrein van de EOS/ …
 • Ouder & Kind Weekend 2017!

  Ouder & Kind Weekend 2017!

  17 & 18 Juni vindt het jaarlijkse Ouder Kind Weekend plaats. In verband met het 80-jarige jubileum van de groep is het hele gezin uitgenodigd! …
 • Jubileum 13 mei 2017: Laatste inschrijving!!!

  Jubileum 13 mei 2017: Laatste inschrijving!!!

  Aanstaande zaterdag viert EOS/St Hubertus haar 80-jarig jubileum tijdens de reünie! Van 14u tot 23u zijn er tal van activiteiten en is er de mogelijkheid …
 • Rabobank clubkas campagne 2017

  Rabobank clubkas campagne 2017

  Ook dit jaar doen wij weer mee aan de Rabobank Clubkas Campagne.  Steunt u ons ook dit jaar weer?
 • Jantje Beton 2017

  Jantje Beton 2017

  Geef tijdens de collecte van 2017! Van 13 t/m 25 februari 2017 is de Jantje Beton Collecteweek. Doordat onze groep meedoet, halen wij geld op voor extra speelmogelijkheden voor …
Scouting EOS/St.Hubertus
Scout worden

Vrijwilliger

Te oud voor een speltak? Misschien toch niet … word vrijwilliger!

Een vereniging kan niet zonder vrijwilligers, zo ook de EOS/St Hubertusgroep. Er zijn dan ook heel wat verschillende vrijwilligersfuncties binnen onze groep.

De meest zichtbare vrijwilligersfunctie is die van de leiding, die zorg dragen voor een speltak. De leiding ondersteunt wekelijks op zaterdag het scoutingspel en bereidt weekendjes en zomerkampen voor. Daarnaast hebben zij het directe contact met de leden en de ouders. Binnen de Stam organiseren zij activiteiten voor de leiding zelf. De leidingfunctie is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Zoals in de scouting belofte beschreven staat: “jullie kunnen op mij rekenen”.

Ook het bestuur bestaat uit vrijwilligers. Teamleiders, maar ook oud-leiding en oudervertegenwoordigers vormen het bestuur en komen bij elkaar om de toekomst van de vereniging te beschermen en de kwaliteit van scouting te bewaken. Het bestuur komt maandelijks samen om te vergaderen.

0193

Daarnaast staan ondersteunende vrijwilligersgroepen in voor het voortbestaan van onze groep. Dit zijn de Werkploeg, Poetsploeg en de Oud-Papierploeg. Over de invulling van deze functies is meer te lezen op de bijbehorende pagina’s.

Tot slot hebben we een laatste groep helpende handen … Vrienden van Hubertus. Als u altijd al de groep heeft willen ondersteunen, maar geheel vrijblijvend per activiteit wilt beslissen of het voor u uitkomt, dan hebben wij binnen onze groep de Vrienden van Hubertus. Wilt u hier ook onderdeel van uitmaken mail dan snel naar vrienden_van_hubertus@eos-sthubertus.nl. De vrijwilligers in deze groep krijgen bericht wanneer er een groot evenement is, zoals bij een sponsorloop of Scout it out. Zij worden dan gevraagd voor hand-en-spandiensten op de dag zelf en kunnen vrijblijvend reageren op het verzoek.

Wil je nog meer informatie krijgen hoe je vrijwilliger kan worden? Kijk dan snel even op onze vrijwilliger worden pagina.