Nieuwtjes
 • JVK 2017 28/29 oktober! (Herfstvakantie)

  JVK 2017 28/29 oktober! (Herfstvakantie)

    Altijd al willen weten hoe het in het oude Rome was?  Op zaterdag 28 en zondag 29 oktober zal het terrein van de EOS/ …
 • Ouder & Kind Weekend 2017!

  Ouder & Kind Weekend 2017!

  17 & 18 Juni vindt het jaarlijkse Ouder Kind Weekend plaats. In verband met het 80-jarige jubileum van de groep is het hele gezin uitgenodigd! …
 • Jubileum 13 mei 2017: Laatste inschrijving!!!

  Jubileum 13 mei 2017: Laatste inschrijving!!!

  Aanstaande zaterdag viert EOS/St Hubertus haar 80-jarig jubileum tijdens de reünie! Van 14u tot 23u zijn er tal van activiteiten en is er de mogelijkheid …
 • Rabobank clubkas campagne 2017

  Rabobank clubkas campagne 2017

  Ook dit jaar doen wij weer mee aan de Rabobank Clubkas Campagne.  Steunt u ons ook dit jaar weer?
 • Jantje Beton 2017

  Jantje Beton 2017

  Geef tijdens de collecte van 2017! Van 13 t/m 25 februari 2017 is de Jantje Beton Collecteweek. Doordat onze groep meedoet, halen wij geld op voor extra speelmogelijkheden voor …
Scouting EOS/St.Hubertus
Scout worden

Welpen

Iedere week iets nieuws, geks, spannends, uitdagends, en avontuurlijks beleven: dat is Scouting voor jongens van 7 tot 11 jaar.

0007

Jongens van deze leeftijd worden bij ons welpen genoemd. Welpen spelen in het Jungleboek-thema. Samen met het jongetje Mowgli en Shanti, het meisje uit het mensendorp, beleven welpen de spannendste avonturen in de jungle. Dit doen ze samen met andere welpen,  met wie ze in nesten onderverdeeld zijn.

De leiders hebben bij de welpen een fantasienaam die past binnen de jungle. Op deze manier spelen niet alleen de kinderen, maar ook de leiding het spel van de Welpen mee. Allemaal hebben ze hun eigen talenten en bovendien een goede opleiding. Ze volgen trainingen en cursussen. Ze ondersteunen de nesten en organiseren allerlei leuke activiteiten voor de welpen.

In de jungle maken de welpen heel wat mee. Bij de Talaab-poel ontdekken ze planten en insecten. In het mensendorp Haveli doen ze dingen voor een ander. Voorbeelden van activiteiten uit het programma zijn: natuurwerkdag, Afrika-dag, stokbrood bakken boven het kampvuur, waterspelletjes, carnavalsdisco, levend stratego, speurtocht lopen, welpenweekend en nog vele andere … Het programma is erop gericht uitdagend te zijn, waarbij de welpen zichzelf en anderen leren kennen op een actieve manier.

De welpen komen iedere zaterdag samen in ons clubgebouw aan Zuiderparklaan 16, in Terneuzen. Ze beginnen om 14.00 uur en eindigen om 16.00 uur. Heb jij ook zin om met ons mee te komen doen, kijk dan snel op onze scout worden pagina!