Nieuwsbrief 2022/2023

Beste ouders en verzorgers,

Het nieuwe scoutingseizoen 2022/2023 staat weer voor de deur, daarom via deze weg een update over het aankomende seizoen. In deze mail wordt gesproken over:

  • Rabobank Clubsupport
  • Groeps-Agenda-punten voor de Familiekalender
  • Voorzitterswissel
  • Poetsploeg
  • Vertrouwenspersoon en digitale AAP
  • Sociale media en website

Rabobank Clubsupport
De Rabobank sponsort financieel elk jaar clubs via een actie. Als Rabo-lid kun je stemmen op je favoriete club/vereniging tot en met 27 september 2022. Wij zouden het daarom zeer op prijs stellen dat er zo veel mogelijk op Scouting EOS/St. Hubertus gestemd wordt! Laat het weten aan je vrienden en familie zodat wij nog meer stemmen krijgen! Hieronder is de link naar het stemmen te zien;

https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport

Groeps-Agenda-punten voor de Familiekalender
Dan zijn er nog een aantal belangrijke groeps-agenda-puntenom op de familie kalender te zetten:

Datum:

Activiteit

1 oktober    

Open Dag +

Scout-shop (voor uniform e.d.)

8/9 oktober

Scout-JVK op ons terrein

5 november 

Natuurwerkdag

19 november  

Jubileum-activiteit op het parkeerterrein + Eetfestijn

7 januari

Nieuwjaarsreceptie (en eerste bijeenkomst 2023)

Voorzitterswissel
Dit seizoen vindt er een voorzitterswissel plaats. Na 7 jaar voorzitterschap van Michal Sprenkels is het tijd om het stokje over te geven aan een nieuwe voorzitter. Dit zal worden opgevolgd door Fabian Dornhege, verkennersleider. Michal heeft dit de afgelopen jaren met veel plezier gedaan maar er is een moment van komen en gaan. Wij danken Michal voor zijn enorme enthousiasme en inzet de afgelopen jaren. Fabian zal een inwerkperiode tot aan 2023 krijgen om te zien hoe het gaat, daarna zal officieel gestemd worden of hij voorzitter van de groep wordt.

Poetsploeg
Vrijwilligers krijgen en houden is niet makkelijk. Al jaren proberen we het gebouw met een extra maandelijkse schoonmaakbeurt (door vrijwillige ouders) fris te houden. De deelname daaraan is al jaren niet positief. Vanaf begin 2023 zal er ten aanzien van de poetsploeg iets gaan veranderen. Net als bij andere verenigingen (voetbal/hockey/ …) gaan we een vast beroep doen op de ouders. Iedere ouder of verzorger zal waarschijnlijk 1x in het seizoen aan de beurt komen: een uurtje poetsen. Op deze manier kunnen we het gebouw netjes en schoon in gebruik nemen tijdens de bijeenkomsten. Er wordt momenteel gewerkt aan de communicatie en een schema waarin duidelijk wordt wanneer men aan de beurt is. Hierover volgt nog meer informatie wanneer het schema is gemaakt. Dit zal ingaan per 2023.

Vertrouwenspersoon en digitale AAP

Scouting wil het spel van scouting ook sociaal veilig spelen. Onze groep heeft 2 vertrouwenspersonen (Veerle en Caroll). Deze zijn getraind en kun je in vertrouwen nemen en zijn onafhankelijk. Daardoor zijn deze ook benaderbaar als iemand geen gehoor vindt bij bestuur of leidinggevenden of zich daar onveilig voelt. Daarvoor hebben wij bij de hoofdingang al jaren een brievenbus hangen die de benaming AAP (Anonieme Aanmeldpunt) heeft gekregen. Naast de hele serieuze rol kan deze ook altijd gebruikt worden om opmerkingen / suggesties / tips / klachten door te geven. Anoniem of niet.

Vanaf dit nieuwe seizoen hangt er in iedere gang een QR-code (zie foto) die direct gescand kan worden met de telefoon. Na het scannen kom je uit bij het digitale AAP (Anonieme Aanmeldpunt). Wanneer je een anonieme melding wilt maken van iets dan kan dat via deze QR-code, dit kan natuurlijk ook nog op papier in de brievenbus.

Website: Het Anonieme Aanspreek Punt EOS/St. Hubertus (google.com)

Tot slot hoop ik dat jullie – net als alle leiding en andere vrijwilligers – allemaal al weer zin hebben in het nieuwe scoutingseizoen en we jullie allemaal weer terug te zien bij de vele activiteiten die er door de groep / speltakken en de regio georganiseerd worden.

Hou ook onze scocial media en website in de gaten!

Website:

https://www.eos-sthubertus.nl/

Facebook:

https://www.facbook.com/eossthubertus

Instagram:

https://www.instagram.com/eossthubertus/

Mochten er nog vragen zijn over bovenstaande dan hoor ik dat graag via fabiandornhege@hotmail.com

Met vriendelijke scoutinggroet,

Fabian Dornhege

‘Kandidaat’ Voorzitter Scouting EOS/St. Hubertus