Ben jij een meisje tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie?
Kom dan snel een keer bij ons kijken en beleef uitdagende avonturen!
Samen met je nieuwe vriendinnen doe je bij de gipa’s supergave dingen! Leer knopen, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen.

Trek de deur achter je dicht en ga de wereld verkennen. Koken op je eigen vuurtje. Sta op je eigen benen. Ontwikkel je eigen mening. Om een mening te kunnen hebben, moet je dingen weten. Je wilt weten hoe de natuur in elkaar steekt. Hoe vies of schoon het water in de Rijn is. Waarom Max Havelaar koffie beter is. En als je genoeg weet, mag je een mening hebben. Bij Scouting mag je zeggen wat je vindt. Ook als je 11 bent.

Een Gipa ontwikkelt haar eigen talenten. Er is ruimte voor iedere Scout. Daarom is Scouting ook zo veelzijdig. Het hoogtepunt van elk jaar is het zomerkamp. Het ultieme avontuur. Met je eigen ploeg in een tent. Je eigen keuken bouwen. Je eigen potje koken. Op pad met kaart en kompas, zonder leiding. Niet weten waar je ’s avonds slapen zal. Dikke vriendinnen worden.

De leiders zijn eigenlijk de reisleiders van jouw ontdekkingsreis. Ze laten je zien hoe het moet. Ze wijzen je de weg. Ze maken jouw avontuur mogelijk. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat er een toffe plek voor het zomerkamp gereserveerd is. Ze zorgen ervoor dat de Gipa’s een eigen clubhuis hebben. Dat er hout is om vuur te stoken. Dat er tenten zijn. Dat er een plan is voor wat jullie gaan doen. Dat het veilig is wat jullie doen. O ja, en ze doen het voor hun plezier. Dus je hebt kans dat ze ook wel eens iets geks doen. Niks van aantrekken hoor. Doe gewoon even gezellig mee.

De gipa's komen iedere zaterdag samen in ons clubgebouw aan [cp_modal id="cp_id_3e633"]Zuiderparklaan 16, in Terneuzen[/cp_modal]. Ze beginnen om 14.00 uur en eindigen om 16.00 uur. Heb jij ook zin om met ons mee te komen doen, kijk dan snel op onze Scout worden pagina!