Ben jij een meisje tussen de 15 en 18 jaar
en wil jij je eigen plannen maken? Word dan Sherpa!
De sherpa’s organiseren hun eigen activiteiten zoals een kamp in Luxemburg, creatief zijn met chocolade of zeilen in Zeeland. Sherpa’s organiseren hun eigen activiteiten en maken hun eigen programma. Je krijgt als sherpa veel ruimte om eigen verantwoordelijkheid te nemen. Ook buitenlandse reizen en internationale evenementen kunnen deel uitmaken van het programma.

Plannen maken is één. Samen plannen uitvoeren is twee. Het vraagt organisatietalent. Je moet ervoor praten en luisteren, en besluiten nemen. Maar organiseren valt te leren. Want sherpa ben je gelukkig niet in je eentje. De taken worden verdeeld. Ieder speelt z’n eigen rol in het team. Alle taken die er zijn bij het voorbereiden en uitvoeren van een activiteit komen aan bod.

Avontuur is het onbekende verkennen. Daar ligt de grootste uitdaging. Bij de sherpa’s krijg je de ruimte om je eigen talenten te ontwikkelen. Kansen genoeg. Het is aan jou om ze te benutten. Zoals gezegd, sherpa ben je niet in je eentje. Je zou wel eens dikke vriendinnen kunnen worden. Samen uit, samen thuis. Samen plannen maken, samen de handen uit de mouwen steken. Samen feesten, samen opruimen.

Sherpa’s zijn oud en wijs genoeg. Leiding heb je niet meer nodig. Begeleiding kan nog wel handig zijn. Van begeleiders mag je dus best wat verwachten. Niet dat ze je bezighouden. Geen voorgekookte activiteiten. Wel dat ze je net dat laatste zetje geven. Dat ze je een goeie reden geven om uit je luie stoel te komen. En een beetje hulp als het plan dreigt te stranden. Een goeie begeleider staat niet aan de kant uit z’n neus te eten, maar doet actief mee.

De sherpa's komen iedere zaterdag samen in ons clubgebouw aan [cp_modal id="cp_id_3e633"]Zuiderparklaan 16, in Terneuzen[/cp_modal]. Ze beginnen om 14.00 uur en eindigen om 16.30 uur. Heb jij ook zin om met ons mee te komen doen, kijk dan snel op onze Scout worden pagina!