Leiding

De speltakleiding is alle leiding
van een speltak binnen scouting.

De speltakleiding bestaat uit de teamleider en andere leiders. De teamleider heeft de taken van coördinatie binnen het team en de contacten onderhouden buiten de speltak. Het gehele stafteam houdt zich bezig met de speltechnische zaken omtrent de speltak en draagt de verantwoordelijkheid. Veelal worden er binnen een team afspraken gemaakt over de taakverdeling.

Omdat scouting altijd voorop stelt dat jeugdleden steeds meer vrijheden en verantwoordelijkheden krijgen, wordt de rol van de leiding bij de oudere speltakken steeds minder. Waar men in de jongere speltakken spreekt van leider, spreekt men in de oudere speltakken van begeleider. Het leidingteam draagt zorg voor een goed en gevarieerd spelaanbod in een veilige omgeving.

Vrijwilligers zijn zeldzaam. Naast een baan en/of gezinsleven lijkt het lastig tijd vrij te maken voor vrijwilligerswerk bij scouting. De voldoening die je krijgt uit scoutingactiviteiten is groot en het contact met mensen uit alle lagen van de samenleving is onbetaalbaar. Ook bij onze scoutinggroep staat de deur altijd open voor mensen die ons willen steunen om de groep draaiende te houden.

Wij zoeken enthousiaste mensen die goed met kinderen kunnen omgaan en actief meedenken aan de invulling van bijeenkomsten en groepsactiviteiten. Bekijk hier het uitgebreide functieprofiel voor leidinggevenden.

Zin om met ons mee te doen, bekijk dan snel de vrijwilliger worden pagina en volg de instructies!