de Welpen

Scouting, laat je uitdagen!

Iedere week iets nieuws, geks, spannends,
uitdagends, en avontuurlijks beleven:
Dat is Scouting voor jongens van 7 tot 11 jaar.
Jongens van deze leeftijd worden bij ons welpen genoemd. Welpen spelen in het Jungleboek-thema. Samen met het jongetje Mowgli en Shanti, het meisje uit het mensendorp, beleven welpen de spannendste avonturen in de jungle. Dit doen ze samen met andere welpen, met wie ze in nesten onderverdeeld zijn.

De leiders hebben bij de welpen een fantasienaam die past binnen de jungle. Op deze manier spelen niet alleen de kinderen, maar ook de leiding het spel van de Welpen mee. Allemaal hebben ze hun eigen talenten en bovendien een goede opleiding. Ze volgen trainingen en cursussen. Ze ondersteunen de nesten en organiseren allerlei leuke activiteiten voor de welpen.

In de jungle maken de welpen heel wat mee. Bij de Talaab-poel ontdekken ze planten en insecten. In het mensendorp Haveli doen ze dingen voor een ander. Voorbeelden van activiteiten uit het programma zijn: natuurwerkdag, Afrika-dag, stokbrood bakken boven het kampvuur, waterspelletjes, carnavalsdisco, levend stratego, speurtocht lopen, welpenweekend en nog vele andere … Het programma is erop gericht uitdagend te zijn, waarbij de welpen zichzelf en anderen leren kennen op een actieve manier.

De welpen komen iedere zaterdag samen in ons clubgebouw aan [cp_modal id="cp_id_3e633"]Zuiderparklaan 16, in Terneuzen[/cp_modal]. Ze beginnen om 14.00 uur en eindigen om 16.00 uur. Heb jij ook zin om met ons mee te komen doen, kijk dan snel op onze Scout worden pagina!
Go to Top